Oscillation ::: Materia Forma
×
×

02.05.2024 20:45

Enrico Malatesta, Deriva di un Sonno Incerto

Deriva di un Sonno Incerto is een nieuw project van geluidskunstenaar Enrico Malatesta dat zijn persoonlijke onderzoek naar percussie-instrumenten combineert met het dense en complexe onderwerp van de rol van tijd/duur in de uitvoeringspraktijk, geluidsproductie en manieren van luisteren. Deze nieuwe reeks performances is geïnspireerd op het gebruik en de herontdekking van een oud voorwerp om het verstrijken van de tijd aan te geven: de kaarsenklok. Terwijl de kaarsenklok brandt, vallen ijzeren spijkers die in de wascilinder zijn aangebracht in een resonerende schotel die aan de voet van elke kaars is geplaatst. Het vallen van de spijkers, de resonantie van de schotel en de voortdurende variatie van het licht van de kaars creëren een voortdurende stroom van veranderingen in de ruimte en minieme perceptuele aanbiedingen voor het publiek.

Deriva di un Sonno Incerto toont een installatie van autonome licht- en geluidsapparaten (kaarsen) en, binnen hun activiteit en verval, een reeks geluidsacties gericht op het verbreden van de auditieve omgeving, het creëren van een luisterstroom tussen rust en waakzaamheid, tussen afwezigheid en de iriserende kracht van een opgeschorte aanwezigheid.

Enrico Malatesta is een Italiaanse percussionist en geluidsonderzoeker die actief is op het gebied van experimentele muziek, geluidsinterventie en performance: zijn praktijk verkent de relaties tussen geluid, ruimte en lichaam, en de vitaliteit van materialen en de morfologie van oppervlakken, met bijzondere aandacht voor percussieve handelingen en manieren van luisteren.

https://enricomalatesta.com/