Oscillation ::: Materia Forma
×
×

02.05.2024 10:00-13:00

Ana María Romano G.: Invitations to Place the Body into Sound

10 deelnemers
Registratie vereist
Geen voorkennis nodig
Engels en Spaans gesproken

Registreer hier

Deze workshop is bedoeld voor muzikanten, geluidskunstenaars, improvisators en niet-muzikanten die geïnteresseerd zijn in het verkennen van luisteren, ruimte, lichaam en stem om de noties van geluidscreatie uit te breiden. Deze workshop nodigt mensen uit die samen willen komen om samen te creëren door te luisteren, improviseren, een ruimte te delen, en te voelen en te genieten van het lichaam. De groep wordt uitgenodigd zeer divers te zijn.

Iedereen wordt gevraagd een voorwerp mee te brengen dat geluid maakt; het is heel belangrijk dat er een affectieve band is met dat voorwerp, dat een muziekinstrument kan zijn in de conventionele zin van het woord, of elk voorwerp dat geluid maakt (computers zijn ook welkom).

De workshop gaat over het werk Qué pasaría si… / Wat zou er gebeuren als… gecomponeerd in 2022 voor A Year of Deep Listening (https://www.deeplistening.rpi.edu/ayodl/page/5/).

 

© Maria Rojas © Maria Rojas

Ana María Romano G. is een prominente figuur in de Colombiaanse scene. Haar werk richt zich op het snijvlak van gender, geluid en technologie. Ze onderzoekt soundscapes, ruimte, het lichaam en geluid en beschouwt de politieke dimensies van creatie als onlosmakelijk verbonden met deze onderwerpen. Ze is een feministe die zich inzet voor de inclusie van vrouwen in Latijns-Amerika en beschouwt collectief en collaboratief werk als fundamenteel. Momenteel doceert ze aan de Universidad El Bosquen en is ze coördinator van het Feminist Platform En Tiempo Real, gewijd aan de ontmoeting tussen geluid en technologie met een focus op vrouwen en LBTQ+.