Oscillation ::: Materia Forma
×
×

04.05.2024 23:30

Jana Rush

© Jeff Ramone © Jeff Ramone

Jana Rush, geboren en getogen in Chicago, begon op tienjarige leeftijd met dj’en. Drie jaar later begon ze met produceren, beïnvloed door DJ Deeon, met wie ze een release uitbracht op Dance Mania 1996 als “DJ Deeon Presents The Youngest Female DJ”. Na een pauze in de muziek, waarin ze overdag werkte als chemisch ingenieur op een olieraffinaderij en ’s nachts als assistent CAT-scan technoloog, deed Rush in 2016 weer haar intrede.

Haar MPC 7635 EP, dat jaar uitgebracht op Objects Ltd., kreeg aandacht voor haar breinbrekende drumacrobatiek. Haar debuutalbum Pariah uit 2017 werd geprezen als een van de beste albums van het jaar door Resident Advisor, The Wire, Crack Magazine en een van de beste albums van het decennium door Mixmag.

In 2021 keerde Rush terug met Painful Enlightenment, een intense emotionele achtbaan van misvormde samples, trillende elektronica en zwervende percussie. Zoals Rush zei: “Dit album is geen footwork album. Het is meer duistere experimentele luistermuziek, een kans om mezelf te zijn zonder beoordeling!”

https://jaru.bandcamp.com/