Oscillation ::: Materia Forma
×
×

28.04.2024 14:00-18:00

Ahnjili ZhuParris: Voice Cloning

15 deelnemers
Registratie vereist
Geen voorkennis nodig
Engels gesproken

Registreer hier

Deze 4 uur durende workshop is ontworpen voor zowel beginners als voor mensen met ervaring met Python, en behandelt de basisprincipes van het klonen van stemmen, de toepassingen ervan en enkele ethische overwegingen. Deelnemers leren over verschillende methoden en algoritmes voor het klonen van stemmen en krijgen de kans om hun eigen gepersonaliseerde gekloonde stem te creëren met behulp van het Retrieval-Based Voice Conversion-programma.

Om optimaal deel te kunnen nemen aan de training van gepersonaliseerde stemkloonalgoritmen, hebben deelnemers toegang nodig tot Python en een GPU, zoals een Nvidia grafische kaart of een M1/M2 chip op Mac. Als alternatief wordt het gebruik van het cloud-gebaseerde computerplatform Paperspace aanbevolen vanwege de compatibiliteit, maar hiervoor zijn abonnementskosten nodig (ongeveer 8 USD per maand). Voor het klonen van stemmen is alleen een CPU voldoende.

Deelnemers worden aangemoedigd om ten minste 10 minuten van hun eigen stemopnames mee te nemen als ze hun stemmen willen klonen tijdens de workshop.

Georganiseerd in samenwerking met Constant vzw.

Ahnjili ZhuParris is een machine learning-ingenieur, Ph.D.-kandidaat, kunstenaar en wetenschapscommunicator die momenteel bij een AI-startup werkt. Zhuparris’ artistieke onderzoek en haar inspanningen op het gebied van wetenschapscommunicatie zijn gewijd aan het vergroten van het bewustzijn over A.I. en geweld door algoritmes, waaronder het geweld valt dat kan voortkomen uit, of gerechtvaardigd kan worden door, geautomatiseerde besluitvormingssystemen. Met haar werk wil Ahnjili discussies stimuleren over de ethische implicaties van deze technologieën voor onze samenleving.

https://www.artificialnouveau.com/