Oscillation ::: Materia Forma
×
×

04.05.2024 10:00-13:00

Jonáš Gruska: Wandeling in het Zoniënwoud

10 deelnemers
Registratie vereist
Geen voorkennis nodig
Engels gesproken

Registreer hier

Een lecture-wandeling met als doel om onze focus te verleggen, gevestigde percepties van stadsnatuur in twijfel te trekken en de vaak over het hoofd geziene niet-menselijke bewoners van onze omgeving te erkennen. We omarmen het ethos van citizen science en gaan het hebben over het in kaart brengen van de biodiversiteit binnen het lokale ecosysteem via het iNaturalist project. We verkennen de wereld van korstmossen, algen en schimmels, hun unieke rol, overlevingsstrategieën en de politieke betekenis achter hun ontdekking.

Opmerking: De wandeling vindt plaats in het Zoniënwoud. Meer informatie over het vertrekpunt wordt per e-mail naar de deelnemers gestuurd.

Jonáš Gruska richt zich vooral op chaotische en polymetrische ritmes, onconventionele stemmingen, het onderzoeken van psychoakoestische eigenschappen van geluid en veldopnames. Hij heeft verschillende locatiegebonden geluidsinstallaties gemaakt, gebaseerd op de resonerende kwaliteiten van ruimtes en materialen. Jonáš heeft workshops gegeven over sonificatie, veldopnames, elektromagnetisch luisteren en programmering voor kunstenaars. Hij is medeoprichter van onder andere het LOM-label, een bedrijf dat instrumenten maakt, culturele ruimtes en meer.

http://www.jonasgru.sk/